Järnbrist, munvinkelragader och otillräckligt järnintag

Jeanette beskriver sina försök att höja sin järnhalt i blodet på egen hand efter att hennes tandläkare varnat om att hennes munvinkelragader skulle kunna bero på järnbrist.

(Ett nytt fönster öppnas)

Järnbrist, munvinkelragader

Drabbades av sprickor i mungiporna

För ungefär ett års sedan drabbades jag av munvinkelragader (sprickor i mungiporna). Min tandläkare sa att jag troligen hade järnbrist och jag började äta brustabletter med järn plus c-vitamin, har ätit dem i ett år. Nu ville jag ta blodprover för att kolla hur det står till i min kropp och det visade sig att jag hade järnbrist!? Men jag har ju ätit så länge tänkte jag! Nu har doktorn skrivit ut niferex 100 mg och jag hoppas att det blir bättre.

Varit orkeslös

Har varit orkeslös trött och hängig, öronsus och ibland yr och inte orkat göra något. Inte någon lust. Idag tar jag min första tablett niferex och hoppas att jag får tillbaka livet igen. Jag hoppas på ett under med dessa tabletter och jag skippar apotekets brustabletter som inte gjort någon nytta för mig konstigt nog, det visade blodprovet att jag hade järnbrist på riktigt! Inte konstigt att man känner som man gör.

Ta blodprov hos din läkare

Ibland kan det vara bra att kolla lite blodprover hos sin läkare när man känner att något är fel. Även om man kan inte sätta fingret på vad det är. Så nu ni som fått bekräftat att ni har järnbrist be din läkare skriva ut riktiga tabletter så ni kan få bukt på problemet!Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Jeanette
Källor: Jeanette

Kommentarer

  1. Hej Jeanette! Enligt vårdguiden räcker inte brustabletter med järn och c-vitamin när man har järnbristanemi. Bra att du nu fått rätt behandling och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *